- Η «απολογία» του ΥΠΕΣ, της Ν. Κεραμέως, ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στηρίχτηκε επισήμως σε όσα διέρρευσε ο έμπιστος του πρωθυπουργού μέσω non papers στα ΜΜΕ.
- Ο ρόλος – κλειδί του Μένιου Κορομηλά και οι κυβερνητικές δηλώσεις ότι σχεδόν δεν τον… γνωρίζουν αν και είχε συγκεκριμένες αρμοδιότητες πρώτης γραμμής.
- Ποιος είναι ο πραγματικός «κομιστής» των αρχείων και ποιον υπέδειξε ως εξιλαστήριο θύμα το Μαξίμου.
- Ο Γ. Μυλωνάκης ήταν αυτός που όλα δείχνουν ότι «σύστησε» στην υποψήφια Ευρωβουλευτή και κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να φορτώσει το φταίξιμο στους μηχανισμούς και τα στελέχη της ΝΔ.
- Η έρευνα των Data Journalists φωτίζει όλα τα θολά σημεία αυτής της πολύκροτης υπόθεσης, για την οποία το πόρισμα από την αρμόδια Αρχή αναμένεται το πρώτο 10ήμερο Οκτωβρίου.
- Τα μεγάλα ερωτήματα και πώς η απόφαση θα κρίνει αν οι «έρευνες» του Μεγάρου Μαξίμου οδήγησαν σε αληθή ή ψευδή συμπεράσματα κι αν «δούλεψε» το αφήγημα ότι για όλα φταίνε τα στελέχη της ΝΔ.
Έρευνα των Data Journalists
Ίσως να μην το έχουν προσέξει πολλοί, αλλά για τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές έχουμε διαφορετικό νόμο όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα. Στην πρώτη περίπτωση o νόμος εκφράζει επιφύλαξη για e-mails και τηλέφωνα, επιτρέποντας ξεκάθαρα την πλήρη διεύθυνση διαμονής, ενώ στην δεύτερη περίπτωση επιβάλλεται πλήρης εξαίρεση e-mails, τηλεφώνων και διευθύνσεων.
Το αφήγημα περί διαρροής που «έχτισε» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης, πλασάροντάς το στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε συγκεκριμένη στόχευση. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο των e-mails στις αρχές Μαρτίου 2024, σκοπός ήταν να λειτουργήσει υπέρ της πρώην υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως – η οποία καλοέβλεπε εξ’ αρχής μια θέση Επιτρόπου ποντάροντας σε success story με την επιστολή ψήφο στις ευρωεκλογές – και να «κάψει» το κόμμα, πλήττοντας την αξιοπιστία του γενικού γραμματέα της ΝΔ, Γιάννη…